iberale Partij Maastricht
YES WE CAN
!!!
Kitty Nuyts
De Gebete Hoond bijt zich vast in behoud hondenlosloopgebied St. Pieter <http://www.maastrichtaktueel.nl/de-gebete-hoond-bijt-zich-vast-behoud-hondenlosloopgebied-st-pieter/>
Geplaatst op 05 February 2011
Tags: hond <http://www.maastrichtaktueel.nl/tag/hond/>, hondenlosloopgebied <http://www.maastrichtaktueel.nl/tag/hondenlosloopgebied/>, maastricht <http://www.maastrichtaktueel.nl/tag/maastricht/>, natuurmonumenten <http://www.maastrichtaktueel.nl/tag/natuurmonumenten/>, provincie <http://www.maastrichtaktueel.nl/tag/provincie/>
<http://www.maastrichtaktueel.nl/wp-content/uploads/2011/02/hondenlosloopgebied.jpg>
Gerdo van Grootheest neemt de petitie in ontvangst van Toos & Henk
<http://www.maastrichtaktueel.nl/wp-content/uploads/2011/02/TOOS-EN-HENK-twit.jpg>
Toos & Henk lopen samen met de honden los over het plateau van de Sint Pietersberg
Op de Sint Pietersberg kwamen vanochtend de bekende stripfiguren Toos & Henk van tekenaar Paul Kusters tot leven. Namens de Stichting De Gebete Hoond boden zij een petitie aan waarin kenbaar wordt gemaakt dat hondenbezitters het absoluut oneens zijn met Natuurmonumenten. De natuurvereniging wil dat het hondenlosloopgebied, dat immens populair is bij de Maastrichtse hondenbezitters, wordt verplaatst.
Dat levert fel verzet op. Ook vanuit de politiek.
Met name Manon Fokke (Pvda) en Kitty Nuyts (LPM) hebben zich als een terriër vastgebeten in dit onderwerp. Inmiddels heeft ook het platform Gehandicapten Maastricht geageerd tegen het voorgenomen besluit. Velen van hen willen graag met hun hond juist naar de Sint Pietersberg omdat ze daar zowel voor zichzelf als de hond op een prettige manier sociale contacten kunnen leggen.
Voorzitter Jos Menten voorzitter van stichting De Gebete Hoond: ” Ik ben erg tevreden met de actie van vanmorgen. Het enthousiasme om ons doel te bereiken is groot en dat alles vindt plaats in een gemoedelijke sfeer. Drieduizend handtekeningen staat in de petitie. Dat is niet niks. We hopen dat Natuurmonumenten inziet dat dit gebied voor de Maastrichtenaar en zijn hond een absolute must is. En mocht dat na vandaag nog steeds niet duidelijk zijn: we blijven ons hard maken voor deze goede zaak.”

Liberale partij Maastricht
Fractie
Nieuws
Verkiezingen
Home
LPM in de Ster
LPM flyer
Moet je Horen