facebook.png twitter.png
Liberale Partij Maastricht
Home
Fractie
Actueel
Programma
Kitty Nuyts
Archief
Categorieën
lvo001007.jpg
Archief 2013
Archief 2012
Alle Archieven
Archief 2011
Economie/werkgelegenheid
Films LPM
Dier en welzijn
Coffeeshopbeleid
Noorderbrug trace
Maastrichtse zaken
Milieu - leefbaarheid
Tram Hasselt/Maastricht
Windmolens
Fotoboek activiteiten
Agenda raad
Contact
Uw mening
Mail : Kitty Nuyts
LiberalePartij Maastricht

Het is de wens van veel ouders om twee scholengemeenschappen in oost en west te hebben. Dat is ook logisch.
Het is ook logisch dat in oost een volledige havo blijft en niet alleen een onderbouw, want dan melden kinderen zich niet meer aan. Want wie wil er nu halverwege van school willen veranderen? Kinderen uit Berg en Terblijt, Noorbeek, Eijsden etc zullen dan voor een andere gemeente gaan kiezen.
Twee Havo's kunnen die stand houden? Naar het idee van de Liberale Partij zeer zeker, als er in kwaliteit wordt geďnvesteerd.
Een school kun je maken of breken. Kijk maar naar het Bonnefantencollege. Meer dan tien jaar verkondigde het LVO al dat deze school gesloten zou worden. Resultaat was een vermindering van het aantal aanmeldingen.
Kijk naar de school in Meersen, die puilt uit, vroeger was dat niet het geval. Nu een uitstekende school, waar rust heerst, geen wilde plannen.
Wat ons betreft zouden we er met het LVO uit moeten komen om deze wens te kunnen realiseren.
De gemeenteraad heeft hier zeker wat in te vertellen, want het LVO is van ons afhankelijk, wij gaan over het geld en de gebouwen. Wat ons betreft mag de randvoorwaarde dat alles binnen de bestaande gebouwen moet plaatsvinden losgelaten worden, mits er geen leegstaande gebouwen voorhanden zijn. Over een aanbouw valt volgens ons ook te praten. Een goed gesprek zou zeker een goed resultaat moeten opleveren. Dat gesprek gaat er komen. Het LVO heeft op ons verzoek een doorberekening gemaakt van twee havo ' s aan beide kanten. We houden u op de hoogte.

Kitty Nuyts fractievoorzitter
Tevens lid begeleidingscommissie gemeenteraad plannen voor middelbaar onderwijs.
LVO en de gemeenteraad