facebook.png twitter.png
Liberale Partij Maastricht
Home
Fractie
Actueel
Programma
Kitty Nuyts
Archief
CategorieŽn
parkeren001007.jpg
Archief 2013
Archief 2012
Alle Archieven
Archief 2011
Economie/werkgelegenheid
Films LPM
Dier en welzijn
Coffeeshopbeleid
Noorderbrug trace
Maastrichtse zaken
Milieu - leefbaarheid
Tram Hasselt/Maastricht
Windmolens
Fotoboek activiteiten
Agenda raad
Contact
Uw mening
Mail : Kitty Nuyts
LiberalePartij Maastricht

Het schillensysteem. In de buitenwijken worden de parkeerautomaten nauwelijks gebruikt, in veel parkeerautomaten is nog nooit de kaartjesrol vervangen geworden. Een parkeer automaat kost 18.000 euro. Is het dan niet goedkoper om de mensen in de buitenste schillen twee of drie parkeerkaarten te geven die ze betalen; een voor zichzelf en voor bezoek, i.p.v. een dure parkeerautomaat neer te zetten die nauwelijks gebruikt wordt?
Nog iets:
Op een gegeven moment werd besloten dat alle parkeerautomaten vervangen moesten worden, de meeste parkeerautomaten zijn zo goed als nieuw, niets mee aan de hand. Onze visie: vervang ze alleen als ze het niet meer doen en niet meer te repareren zijn.
Nee, 400 parkeer automaten zijn vervangen a Ä18.000 per stuk. Dus de belastingbetaler heeft dit grapje Ä720.000 gekost!
Dat bedoelt onze fractie nu met een reŽel politiek / beleid voeren. Dat ontbreekt in de gemeente Maastricht. Wel de burger korten/ lasten verhogen maar ondertussen wordt er met het geld gesmeten.
Ondertussen weer de tarieven verhogen want de pot van mobiliteit is leeg.
Aan het wantrouwen naar de burger toe, die wel eens met parkeerkaarten zou kunnen "schoemelen" hangt een hoog prijskaartje. Want in de buitenste schillen staan nu overal parkeerautomaten van Ä18.000 per stuk, terwijl het kunnen kopen van enkele parkeerkaarten per adres voor een jaar, een gegarandeerde inkomstenbron had kunnen zijn. Nu brengen die parkeerautomaten nauwelijks iets op. Sterker nog de kosten van de parkeerautomaten zullen er nooit uitgehaald worden.
Wij pleiten voor: minder geregel, geen aanschaf dus ook geen onderhoud/ vervanging aan parkeerautomaten in de buitenste schillen. Niet reŽle politiek kost dus sloten met geld in plaats dat het iets oplevert.
Voor andere bezoekers zouden bij tabakswinkels/lectuurzaken losse parkeerkaartjes - geldend voor de hele stad - te koop moeten zijn.

Maar welke partij durft dit toe te geven?

Liberale Partij Maastricht
Een reŽle kijk van de Liberale Partij Maastricht op het parkeerbeleid.
Redeneer eens met ons mee.