facebook.png twitter.png
Liberale Partij Maastricht
Home
Fractie
Actueel
Programma
Kitty Nuyts
Archief
Categorieën
pinky001009.jpg
Archief 2013
Archief 2012
Alle Archieven
Archief 2011
Economie/werkgelegenheid
Films LPM
Dier en welzijn
Coffeeshopbeleid
Noorderbrug trace
Maastrichtse zaken
Milieu - leefbaarheid
Tram Hasselt/Maastricht
Windmolens
Fotoboek activiteiten
Agenda raad
Contact
Uw mening
Mail : Kitty Nuyts
LiberalePartij Maastricht
Archief 2014
Archief
Het “roze” van Pinky
Beste mevrouw Nuyts,
 
In uw mail van zaterdag 10 oktober 2015 aan de Raadsgriffie (bijlage) vraagt u nader geďnformeerd te worden over de kleuruitstraling van de winkelinrichting en de gevels van de nieuwe vestiging van Pinky aan het OLV-plein.
 
Het “roze” van Pinky
 
Het interieur (de winkel)
Het plaatsen van een winkelinterieur is in het kader van de wet Wabo niet vergunningplichtig. Interieurelementen en daarmee ook de keuze voor een bepaalde kleurstelling is vergunningvrij. Hierover zijn in de recent verstrekte omgevingsvergunning dan ook geen bepalingen/voorwaarden opgenomen. De ondernemer heeft laten weten dat hij voor de keuze van zijn interieur zich laat leiden door het bijzondere en sfeervolle karakter van het OLV-plein en erg gematigd zal zijn in de kleurstelling. Hopelijk is deze opstelling van de ondernemer een antwoord op uw angst voor een “schreeuwerige” winkel.
In de winkel (detailhandel) zijn alleen het aanbrengen van nieuwe brandscheidingen en brandwerende plafonds vergunningplichtig. Dit is dan ook verwerkt in de omgevingsvergunning.
 
Het exterieur (de gevels)
Voor veranderingen aan het exterieur (de gevel) van het monument is eveneens vergunning verleend. De gevel wordt niet roze geschilderd.
Wel zijn de reclameletters op het raam roze en is de dubbelzijdige uitsteekbak wit met roze letters.